woontrends

Elke seizoen heeft zo zijn nieuwe trends, maar ook binnen één seizoen kunnen de trends zich nog snel opvolgen. Kijken we naar de woontrends voor deze zomer, dan zien we vooral de verbinding met de tuin. Het binnen naar buiten brengen en andersom. Wat alle woontrends zijn, lees je in dit artikel.

Warme tinten en texturen in de tuin

Bij eerdere woontrends is dit al voorbij gekomen voor binnenshuis, maar het trekt nu ook door naar buiten. We genieten vooral van organische vormen, warme tinten en een zachte textuur. Denk hierbij aan terracotta en beige als basiskleuren. Niet alleen voor je woonaccessoires, maar ook voor je bloempotten en zelfs je bestrating. Dit kan heel goed in combinatie met lichte houtsoorten gedaan worden, net als rotan, weelderige planten en droogbloemen.

Biodiverse woontrends

We merken allemaal dat het klimaat veranderd. In de zomer is het heter, zijn regenbuien en stormen heftiger en hebben we daarnaast ook langere periodes van droogte. Je wilt natuurlijk dat jouw tuin hierop voorbereid is, en dit doe je het beste door hem biodivers te maken. Denk hierbij aan een goede verhouding tussen de bestrating en het groen, maar ook een diversiteit aan bloemen, bomen, struiken en planten. Bekommer je je daarnaast ook om de dieren in je tuin? Zet dan een insectenhotel neer voor de vlinders, vogels, bijen en egels.

Duurzaamheid is belangrijk

We zijn met zijn allen steeds vaker bezig met duurzaamheid, en dit gaan we ook zien in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een regenton, een elektrische barbecue gebruiken in plaats van een houtskool variant, LED verlichting en gebruik maken van duurzame bestrating en hout. Hierbij kun je denken aan gebakken klinkers en douglas hout.

Daarnaast is ook de vintage look helemaal terug, en het hergebruiken van spullen is ook ontzettend duurzaam. Ga dus naar je favoriete kringloop toe om op zoek te gaan naar parels. En houd hierbij in je achterhoofd dat niet alle meubels in eerste instantie gemaakt hoeven te zijn voor de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een oude ladekast die je gebruikt als oppottafel, of een oude werkbank die je neerzet voor je bloemen.

Lees ook: Een moestuin, welke soorten kunnen erin?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here