mooie foto2

Ben je de huidige indeling van je tuin zat aan het worden? Dan is het tijd voor een make-over alleen, hoe pak je dit het beste aan? Wil je ervoor zorgen dat je tuin helemaal naar jouw wens is, dan doe je er goed aan te beginnen met een ontwerp. Maak een tekening van je tuin met de juiste afmetingen en ga aan de slag met de onderdelen die jij graag in je tuin terug wilt zien.

Een heerlijke zitplek in je tuin

Wil je optimaal van je tuin kunnen genieten, dan is het heel belangrijk dat je een lekkere zitplek in je tuin hebt staan. Er zijn veel verschillende meubels waar je uit kunt kiezen, denk bijvoorbeeld alleen al aan het grote assortiment van Kees Smit Tuinmeubelen. Door dit grote aanbod kan het overweldigend zijn, en weet je niet goed wat je nou precies wilt. Een tekening kan je hier goed bij helpen, want op die manier weet je precies hoeveel ruimte er in je tuin is.

Zoek je vooral een plek om met het gezin te kunnen zitten en in de avond samen te kunnen eten? Dan is een tuinset een goed idee. Een mooie, grote tafel met modieuze stoelen die perfect bij jouw stijl en inrichting passen. Echter kan het ook goed zijn dat je juist graag een loungeset wilt hebben in je tuin. Een loungeset kopen doe je niet overhaast, want je wilt dat deze perfect bij je tuin past maar ook voor genoeg zitplekken zorgt. Kijk daarom goed naar je tekening om te weten hoeveel ruimte er is, en pas hier je zoekopdracht op aan.

De juiste bloemen en planten

Wil je graag bloemen en planten in je tuin hebben, dan is het verstandig te kijken welke planten geschikt zijn voor je tuin. Sommige bloemen en planten moeten namelijk altijd in de schaduw staan of juist veel zonlicht hebben. Ga ook bij jezelf na hoe goed je bent in het onderhouden ervan. Sommige bloemen en planten hebben veel verzorging nodig, en anderen juist bijna niet. Heb je geen groene vingers? Dan doe je er goed aan planten aan te schaffen die weinig onderhoud nodig hebben.

Kijk daarnaast ook naar de levensduur van de planten. Je kunt kiezen voor vaste planten, die elk jaar weer in je tuin in bloei komen te staan, maar ook voor één- of tweejarige planten. Deze moet je na één of twee jaar uit je tuin halen, om vervolgens weer nieuwe planten aan te schaffen.

Verlichting en accessoires in je tuin

Een mooie tuin om in de zomer in te kunnen zitten is natuurlijk niks zonder de juiste verlichting en accessoires. Zorg dat je verlichting hebt langs het tuinpad, als deze aanwezig is. Ook bij je tuin- of loungeset doe je er goed aan te zorgen voor verlichting, zodat je ook in de late avonduren nog buiten kunt genieten. Welke accessoires je vervolgens in je tuin gebruikt, hangt helemaal van jouw smaak af. Misschien heb je wel een overkapping en wil je daar wat mooie canvasdoeken ophangen, of wil je dit juist aan de schutting doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here