Depositphotos_211234808_S

Bij het inrichten van een woon- of bijvoorbeeld badkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Niet alleen kies je voor een interieur passend bij je persoonlijke smaak; ook is het zaak te letten op de toekomstbestendigheid van keuzes die je maakt. Dat geldt in het bijzonder, wanneer je voornemens bent de komende jaren in deze woning te blijven wonen. Kies bijvoorbeeld voor een relaxfauteuil welke je iets naar voren kunt klappen, wat het makkelijker maakt om uit de stoel omhoog te komen. Of houd bij het plaatsen van nieuwe deuren rekening met de breedte ervan; je wilt er straks met een rollator of wandelstok makkelijk doorheen kunnen komen. 

Senioren blijven het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving wonen. Door de toekomstbestendigheid van keuzes in acht te nemen bij het samenstellen van het interieur, maak je dit voor jezelf mogelijk.

Groeiende populariteit van comfortabele sta op zetel 

Een relaxfauteuil welke naar voren kan worden gekanteld noemt men ook wel een sta op zetel. Zoals de naam van dit model fauteuil al doet vermoeden, helpt deze stoel je op te staan. Het naar voren kantelen van de stoel maakt dat je direct met je voeten op de grond staat, als je overeind probeert te komen. Het voorkomt dat je eerst naar de voorzijde van de stoel moet schuiven om op te staan. Wel zo comfortabel! Bij een sta op zetel wordt het je niet alleen makkelijker gemaakt om overeind te komen; vaak is het ook mogelijk de rugleuning van deze stoelen te laten zakken. De ideale plek om bij te komen van een drukke dag. Niet alleen voor senioren met een verminderde mobiliteit is een sta op zetel hiermee interessant. Ook volwassenen die na een lange werkdag willen ontspannen kunnen er baat bij hebben. 

Praktische hulpmiddelen voor de badkamer 

Niet alleen bij het inrichten van de woonkamer is het belangrijk te letten op de toekomstbestendigheid van keuzes. Houd er ook rekening mee bij het samenstellen van het interieur voor de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een speciale mat in de douchecabine, welke helpt te voorkomen dat je uitglijdt over de gladde vloer. Of denk aan een bad, waarvan je de zijkant open kunt maken met een schuif. Zo loop je het bad in! Het voorkomt dat je over de hoge badrand heen moet stappen. Een derde praktisch hulpmiddel voor de badkamer: wandsteunen bij het toilet en onder de douchekop.