witte keuken

Je wil een nieuwe keuken en weet al zo goed als helemaal hoe die eruit moet zien: wit. Een witte keuken is tijdloos, fris en geschikt voor alle stijlen. Kortom: je kan er niet mee missen. Maar waar de ene bij een witte keuken denkt aan strak en minimalistisch, staat ze bij de ander voor warm, Scandinavisch of landelijk. Wij helpen je hieronder op weg om de perfect witte keuken te kiezen.

Moderne witte keuken

Een moderne witte keuken is tijdloos. Je zal er nu tevreden mee zijn, maar ook nog over 20 jaar. Je hebt keuzemogelijkheden te over: glanzende, matte of fingerproof keukenkastjes, een werkblad in composiet, natuursteen of laminaat, een gouden of zwarte kraan … Een moderne, strakke keuken is meestal greeploos of heeft push-to-open-kasten.

Minimalistisch wit en warm hout

Wil je graag een Scandinavische look voor je keuken? Combineer dan strak minimalistisch met de warmte van hout. Pas wel op met een houten werkblad voor je keukeneiland: dat is immers niet zo onderhoudsvriendelijk. Wel kan je kiezen voor houten wand- en legplanken. Voorzie ook voldoende groen en planten om extra sfeer te creëren.

Black & white

Een volledig witte keuken is mooi, maar nog net dat tikkeltje mooier en uitdagender in combinatie met zwart. Kies bijvoorbeeld voor een centraal keukeneiland met witte kasten en een kastenwand met zwarte kasten. In deze kastenwand zit dan ook je koelkast, oven, microgolfoven en vaatwasser ingewerkt. Wit en zwart is zeer mooi in combinatie met een grijs werkblad in composiet of natuursteen of met een werkblad in marmerlook.

Warme witte keuken

Ben je fan van een landelijke stijl? Kies dan voor een warme, witte keuken. Combineer je witte keukenkastjes met een landelijke vloertegel en plaats eventueel een kachel of een haard voor een extra cosy effect. Gebruik houten accessoires als afwerking en kies voor keukenkastjes en -lades mét greepjes. Kies je voor een greeploze keuken, dan creëer je net een heel strak effect.

Industriële loft

Een topper die blijft: de loftstijl. Een stedelijke keuken met metalen accessoires zoals een zwart gepoedercoate binnendeur, een dekton werkblad en hippe decoratie zoals industriële lampen maken het geheel helemaal af.

Tegenwoordig zijn keukens op maat een hot topic. De meesten willen geen standaardkeuken maar eentje die helemaal voldoet aan zijn of haar specifieke wensen en behoeften. Ga op zoek naar een professionele keukenbouwer, bespreek samen je plannen en realiseer je droomkeuken!