Smart tv

De Smart tv heeft de ‘gewone’ televisie in rap tempo overgenomen, en dat is niet zo gek. Met een Smart tv kun je namelijk veel meer dan alleen de reguliere televisiezenders bekijken. We zijn dan ook met z’n allen veel minder televisie gaan kijken, maar wel meer gaan streamen. Benieuwd wat de mogelijkheden van een Smart tv zijn? Je leest het in dit artikel.

Wat is een Smart tv nou eigenlijk?

In principe is een Smart tv ook een gewone televisie, alleen dan wel een slimme. Je kan deze tv verbinden met je wifi waardoor je veel meer mogelijkheden hebt. Zo kun je er verschillende apps op downloaden, waarmee je onder andere series, films en tv-programma’s kunt streamen. Maar daarnaast kun je er ook je vakantiefoto’s op laten zien aan je familie en kun je via de browser gewoon internetten. Uiteraard is dit voor sommige dingen ontzettend handig, zoals het bekijken van foto’s of bepaalde informatie.

Naast het kijken van films, series en tv-programma’s kun je ook YouTube en Spotify op je Smart tv zetten, zodat je van jouw favoriete muziek kunt genieten met de geluidskwaliteit van je televisie. Ontzettend handig, maar ook ideaal als je bijvoorbeeld een feestje hebt! Het zoeken naar nieuwe nummers is daarnaast ook geen probleem, want vaak kun je via je smartphone een nieuw liedje zoeken op YouTube of Spotify, en die streamen naar je tv.

De voordelen van een slimme tv

Naast het kunnen streamen van films en series zijn er natuurlijk ook nog andere voordelen aan het hebben van een slimme tv. Zo is de schermtechnologie vaak ontzettend goed, denk aan LCD of het nog betere OLED. Ook de resolutie is vaak erg hoog, waardoor jij je series kunt kijken in hoge beeldkwaliteit. De meeste tv’s beschikken over Full HD, maar ook de 4K-televisie worden steeds populairder.

Daarnaast helpt het besturingssysteem je om slim te kunnen wonen, maar niet elke televisie is hetzelfde uiteraard. Het kan dus zijn dat jouw tv een ander besturingssysteem heeft dan de tv van je buurman. Als laatste is het ook zo dat je verschillende apparaten kunt koppelen aan je Smart tv door middel van Bluetooth of wifi. Hierdoor heb je dus geen last meer van kabels!

Heb je nou nog geen Smart tv, maar zou je wel graag willen Netflixen op je televisie in plaats van op je telefoon? Dan kan dit met een Chromecast. Deze verbind je met hetzelfde wifikanaal, steek je in je televisie en klaar. Nu kun je via je telefoon, laptop of tablet jouw serie streamen op je tv!

Lees ook: Schoonmaaktips voor een smetteloze badkamer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here