badkamer

Ben je de uitstraling van je badkamer zat, maar heb je niet de financiële middelen om de badkamer een complete make-over te geven? Gelukkig is dat vaak ook helemaal niet nodig. Met een paar aanpassingen kun je er namelijk voor zorgen dat jouw badkamer weer een hele nieuwe look heeft!

De muren aanpakken

Vind je de kleur van de badkamertegels niet meer mooi, of staat het patroon je tegen? De dure optie is dan dat je de muren volledig opnieuw betegeld, maar dit kan ook goedkoper. Wanneer de tegels namelijk nog wel helemaal goed zijn kun je er ook voor kiezen deze een nieuwe kleur te geven. Zorg er in dat geval wel voor dat je verf koopt die geschikt is voor tegels én voor vochtige ruimtes. Zijn de muren in de badkamer niet volledig betegeld, dan is een nieuwe, frisse kleur op de muur zo geregeld. Wel kun je dan het beste kiezen voor een neutrale kleur zoals wit of crème. Die ene blauwe tint vind je nu misschien heel mooi, maar de kans is groot dat je daar binnen korte tijd alweer anders over denkt.

Nieuwe raambekleding

Ook je raambekleding kan al veel verschil maken. Heb je nu simpele luxaflex of lamellen hangen, kies dan eens voor ene mooi rolgordijn of shutters. Dit geeft gelijk een andere uitstraling. Zorg er ook hier weer voor dat het product wel geschikt is voor vochtige ruimtes, anders heb je binnen korte tijd het weer erin zitten en dat is zonde. Heb je een vensterbank of een diep raamkozijn waar je spullen op kwijt kan? Verander de spullen die daarop- of in staan dan eens. Een mooie plant in een pot die dezelfde kleur heeft als je badkamerkleed bijvoorbeeld, of een aantal mooie (geur)kaarsen.

Vernieuw je spiegel in de badkamer

Je zou denken dat een spiegel maar een spiegel is, maar dat is zeker niet waar. Een mooie eyecatcher aan de muur zorgt zeker voor verandering in je badkamer. Dus weg met die simpele spiegel en ga op zoek naar jouw perfecte badkamerspiegel. Een mooie ronde met een gekleurde spiegellijst bijvoorbeeld, een rechthoekige of een mooie spiegel met led verlichting. Heb je niet zoveel ruimte in je badkamer, dan kun je er ook voor kiezen een spiegelkast aan te schaffen in plaats van een losse spiegel. Je hebt dan én een mooie eyecatcher in je badkamer, maar tegelijkertijd ook extra opbergruimte. Handig voor je haarlak gel, make-up, reinigingsdoekjes en ga zo maar door. Dit scheelt ruimte op de wastafel, waardoor het minder slordig oogt. En dat kun je ook weer zien als een verbetering van je badkamer. Ook de spiegelkasten zijn te verkrijgbaar met handige led verlichting.

Verlichting in de badkamer

Ook de verlichting in je badkamer kan zorgen voor enige verandering. Zo’n felle plafondlamp is natuurlijk heel fijn, want dan kun je alles heel duidelijk zien, maar dit zorgt natuurlijk niet voor een fijne sfeer. Als je in je spiegel led verlichting hebt, heb je in principe niet ook nog een felle plafondlamp nodig. Kies in dat geval liever voor een mooie lamp met een minder fel licht. Lees ook: De zolder verbouwen tot extra slaapkamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here