aanbouw

Zou je graag een aanbouw willen laten plaatsen zodat je meer ruimte hebt in je woning? Dan kun je uiteraard gaan voor de standaard aanbouw. Echter zijn er daarnaast nog meer opties mogelijk. Zo kun je bepaalde dingen toevoegen aan je aanbouw, of juist weglaten. Het is jouw woning en dus is het belangrijk dat het geheel bij jouw stijl past. In dit artikel vertellen wij je welke opties er zijn.

De aanbouw funderen

Het funderen van je aanbouw is een optie, maar wel eentje die zeker aan te raden is, al ligt het er wel aan hoe groot de uitbouw is en welk materiaal er wordt gebruikt. bij het aanleggen van de fundering kun je daarnaast kiezen uit twee opties. Funderen op beton, of met palen. De eerste optie is hierbij het goedkoopste, omdat bij het funderen met palen extra arbeid nodig is.

De afwerking

In principe laat vrijwel iedereen een aanbouw plaatsen inclusief de afwerking. Dus inclusief deuren, ramen, radiatoren en ga zo maar verder. Maar je kan er ook voor kiezen om deze casco op te laten leveren. Deze manier van oplevering is vooral aan te raden wanneer je graag zelf de isolatie, ramen, deuren, radiatoren, vloeren en overige werkzaamheden wil doen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een aanbouw met stucwerk, zodat je er zeker van bent dat de binnenkant netjes is afgewerkt. Uiteraard kun je ook zelf de kozijnen en deuren uitzoeken en kun je eventueel een vloer laten leggen, al dan niet met vloerverwarming.

Voor hoeveel lichtinval ga je?

Een deur en kozijnen zijn vrij standaard als je gaat voor een aanbouw, maar als je nog meer lichtinval wil creëren zijn daar ook opties voor. Zo zou je kunnen kiezen voor een lichtkoepel welke direct zorgt voor meer licht in de woning. Wil je geen kozijn? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor glazen deuren, eventueel in een harmonica indeling zodat je ze in de zomer helemaal open kunt schuiven.

Denk na over de aanbouw

Denk vooral goed na over de aanbouw. Hoe groot moet deze worden en wat vind je echt belangrijk? Wil je dat hij volledig afgewerkt wordt opgeleverd, of wil je dit zelf doen? Denk ook na over de deuren en kozijnen, want de stijl hiervan is bepalen voor de rest van je woning.

Natuurlijk kun je zelf de muren en de vloer afwerken, maar dit kun je ook uit handen geven. Ook hier dien je van tevoren goed over na te denken zodat dit meegenomen kan worden in het plan.

Lees ook: Wat zijn de trends voor de tuin op dit moment?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here