gezond gazon

Ja, ik wil deze zomer ook een gezonde gazon! Maar wat bedoelen we precies met een gezonde gazon? We zien wel eens mos of onkruid verschijnen in ons gras en dat willen we natuurlijk niet. Tijdens de zomer houden we al graag eens een barbecue met vrienden en familie en dan willen we graag uitkijken op die mooie groene gazon. Wij vertellen je graag meer over hoe ook jij deze zomer een gezonde gazon kan krijgen.

Weg met mos in je gazon!

Wat is het toch vervelend, steeds dat mos in je gazon. Als je het mos in je gazon gewoon laat doen, verspreidt het zich over heel je gazon. Wees er dus snel bij! Het kan ook vaak gewoon opnieuw nog eens opduiken, terwijl we het natuurlijk liever niet meer zien terugkomen. Daarom is het aangeraden om je gazon goed te onderhouden, niet alleen het mos te bestrijden.

Mos houdt van schaduw, wat je gras natuurlijk liever niet heeft. Gras groeit goed bij veel licht, terwijl het mos profiteert van het weinige licht dat het krijgt wanneer de dagen kouder en donkerder worden. Het mos in je gazon leeft ook voor vochtigheid. Dit zien we in de donkere maanden dan ook meer, door regenbuien of sneeuw.

Daarom is het dus heel belangrijk om je mos niet alleen te bestrijden, maar ook je gazon gezond te houden en het voldoende licht te geven. Geef je gazon ook genoeg water in de zomer, maar niet te veel natuurlijk. Hieronder vertellen we je welke producten ervoor kunnen zorgen dat mos wordt bestreden of niet meer kan terugkomen. Bekijk de producten op de website van Out at home en bestel ze hier gemakkelijk online!

Empress Garden

Empress Garden zorgt ervoor dat mos in je gazon bestreden wordt. Dit product gebruik je alleen op een volgroeide gazon, zeker niet op een pas aangelegde gazon. Kan ik het mos nu nog bestrijden met dit product? Dat kan zeker! Je bestrijdt het mos in je gazon met Empress Garden tussen de maanden maart en oktober.

Gazonmeststof

Gazonmeststof is langwerkend en heeft een eerder indirecte werking tegen mos. Het zorgt er tevens ook voor dat je gras tot 4 maanden lang mooi groen blijft. Perfect om de zomer te overbruggen dus!

Kalk

De biologische korrel kalk van Out at Home maakt de bodem van je gazon minder zuur en helpt daarbij mosgroei te voorkomen in je gras. Dit kan je dus perfect gebruiken wanneer je het opnieuw voorkomen van mos probeert te vermijden. Daarbovenop verbetert het ook nog eens de bodemstructuur van je gazon zodat je gras gezond blijft.