tuin

Tijdens de lente en de zomer, en soms zelfs in de herfst nog, kunnen we massaal gaan genieten van onze tuinen. Een lekkere plek in de schaduw, bijvoorbeeld onder een overkapping, maar ook een zitgedeelte in de zon. Daarnaast is er ook plek voor verschillende planten en misschien nog een hoekje voor de kinderen. Wat de trends voor de tuin zijn op dit moment, lees je hier.

Vooral veel kleur deze zomer

Wat je vooral gaat zien in de tuin is heel veel kleur. Terra kleuren, felgroen, naturel of donkergrijs; het kan allemaal. Zo lang je zorgt voor een goede basiskleur kun je met de andere kleuren helemaal losgaan en je voorbereiden op een lange, hopelijk warme zomer. Voor die basiskleur kun je denken aan wit, of een andere natureltint, maar ook donkergrijs doet het zeker goed. Samen met het groen van de verschillende planten en de felle kleuren van je accessoires, zorgt het voor een mooi contrast.

Combineer naturel met zwart

Wil je liever geen grijs, maar vind je wit ook zo saai? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een mooie houtkleur in combinatie met zwart. Dit staat ontzettend mooi bij een overkapping of veranda, maar kun je natuurlijk ook realiseren wanneer je een tuinhuis hebt. Verf je tuinhuis zwart, leg er houten vlonders voor waar je een zitplek kunt creëren en eventueel nog een dak zodat je droog zit. De draagbalken die je hiervoor gebruikt zijn bij voorkeur dezelfde houtsoort als de vlonders, zodat het echt een geheel wordt.

Is dit geen optie voor je maar wil je wel graag naturel met zwart combineren? Dan kun je ook denken aan houten vlonders op je terras in combinatie met zwarte potten, een zwarte tuinbank of een mooi kleed met zwart als basiskleur.

Verduurzamen deze zomer

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk, en wil je daar ook in de tuin mee bezig zijn? Steeds meer mensen zijn hier mee bezig, en we zijn dan ook kritischer als het gaat om wat we in de grond stoppen. Wanneer je duurzaam bezig wilt zijn in de tuin kun je het beste de tuin zijn eigen gang laten gaan. op deze manier laat je de natuurlijke cyclus zijn werk doen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor biologische en lokale planten en materialen, of die ene plant overnemen van de buurman, die hij eruit wilde doen bijvoorbeeld. Als laatste kun je ook nog een aantal producten kopen als aanvulling op een duurzame tuin. Denk hierbij aan een regenton en compostbak, maar ook een bijen- of wormenhotel bijvoorbeeld.

Lees ook: Slaapkamer vernieuwen met weinig budget

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here