thuis kantoor

Heeft het coronavirus je laten kennismaken met thuiswerken? Dan ben je niet alleen. Over heel de wereld zijn mensen al bijna twee jaar lang van thuis uit aan het werk te werk. In vele gevallen heeft deze ervaring geleid tot een ommezwaai. Ontelbaar veel bedrijven installeren halftijds thuiswerken als de norm. Tenzij je vorig jaar gebouwd hebt, is jouw huis vast niet voorzien voor deze plotse ommekeer. Hoog tijd om wat noodzakelijke aanpassingen te doen!

Een opgeruimde plek

In je vrije tijd ben je doorgaans meer ontspannen dan tijdens de kantooruren. Het spreekt vanzelf dat je je op die momenten minder stoort aan een rondslingerende theekop dan wanneer jouw concentratie vereist is. Moderne keukens met een strak design zorgen doorgaans voor minder afleiding dan landelijke, huiselijke leefkeukens vol kruidenpotjes en snuisterijen. Een opgeruimde woonkamer is beter voor je concentratie dan de gezellige rommel waar je ’s avonds zonder problemen in vertoeft. Ga op zoek naar de ruimtes in je huis die voor het minste afleiding zorgen. Zet daar een zetel neer voor videoconferenties en je efficiëntie zal merkbaar verhogen.

Comfortabele kantoormeubelen

De meubels op kantoor zijn in de meeste gevallen ergonomisch zeer goed aangepast aan je werkhouding. We weten allemaal hoe een slechte zithouding voor rugproblemen en andere ongemakken kan zorgen. Een investering in degelijk meubilair voor bij je thuis is dus geen overbodige luxe. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast, maar jouw gezondheid verdient het om in geïnvesteerd te worden, toch? Tecno meubelen zijn niet alleen ontworpen om het comfort op de werkvloer te verhogen, ze hebben bovendien een prachtig design. Als ze in je huiskamer terechtkomen, wil het oog immers ook wel wat!

Sfeer en gezelligheid

Je woonomgeving is misschien niet langer uitsluitend de plek om te relaxen. Toch is het belangrijk dat je er de rust blijft vinden die na de werkuren zo belangrijk is. Ga niet meteen alle kaarsen, dekentjes en sfeerelementen bij het huisvuil zetten. Zorg ervoor dat er een plek overblijft waar je ontspanning kan vinden. Misschien kan een extra geurkaars in je badkamer of een sfeerlamp in je slaapkamer ervoor zorgen dat die ruimtes nog meer voor afleiding en verstrooiing gaan zorgen. Ook in je woonkamer kan je met slimme verlichting het verschil voelbaar maken tussen kantooruren en vrije tijd. Want thuiswerken heeft vele voordelen, maar wees waakzaam voor de nadelen. Want zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here