Depositphotos_5688020_S

Yes, je nieuwe keuken is volledig geïnstalleerd en klaar om in gebruik genomen te worden! alleen, daar heb je natuurlijk wel apparatuur voor nodig, om mee te beginnen. Wil je je nieuwe keuken inrichten, dan kan het nog lastig zijn te bepalen waar je alles dan neerzet. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips voor het juist inrichten van de keuken.

Welke apparatuur heb je nodig?

Om te beginnen heb je natuurlijk een koelkast nodig om je eten en drinken koel te houden, en dan het liefst met een vriezer erbij zodat je vlees en gerechten langer kunt bewaren. Daarnaast is een gasfornuis of elektrische kookplaat ook noodzakelijk, omdat je anders geen eten klaar kunt maken. verder zijn er veel keukenapparaten verkrijgbaar, en het is maar net wat jij nodig hebt.

Keukenapparaten kopen doe je dan ook het beste met een lijstje, zodat je precies weet wat jij nodig hebt. kom je dan, in de winkel of online, nog iets tegen waarvan jij denk dat je dat wel kan gebruiken, vraag jezelf dan af hoe vaak je dat gaat gebruiken. Vaak zijn dit namelijk impulsaankopen. Zo’n product gebruik je één of twee keer en beland dan in de kast, en dat is zonde.

Mocht je er niet goed uitkomen wat je dan nog meer nodig hebt? Koffiemachines zijn altijd handig om in huis te hebben, ook als je zelf geen koffie drinkt. Daarnaast een waterkoker, een magnetron, en als je van een vette hap houdt ook een frituurpan of airfryer.

De indeling van je keuken

Nadat alles is aangeschaft, moet het natuurlijk ook nog in de keuken geplaatst worden. Vaak is er een aparte ruimte voor een gasfornuis of kookplaat aanwezig, evenals voor de koelkast. De magnetron plaats je het beste op de koelkast, zodat hij geen ruimte inneemt op het aanrecht. De koffiemachine en waterkoker plaats je mooi in een hoek zodat je geen ruimte verliest, en de airfryer kan in de kast staan. heb je deze nodig, dan pak je die er zo uit en plaatst hem op het aanrecht.

En dan hebben we natuurlijk ook nog de keukenkastjes, want hoe deel je die het beste in? In principe moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten. Wel is het zo dat een bepaalde indeling vaak zorgt voor snellere handelingen als je bijvoorbeeld aan het koken bent. zo kun je alle kruiden, pasta’s en pakjes voor sauzen het beste in de kast plaatsen dichtbij het fornuis. Zo kun je namelijk met één hand roeren of de pan in de gaten houden, terwijl je snel wat uit het kastje pakt.

Het bestek leg je in de eerst la na het gasfornuis, en de borden, kommen en glazen plaats je boven de gootsteen of de vaatwasser. Zo hoef je niet de halve keuken door te lopen of de vaatwasser leeg te halen, maar kun je dit in een simpele beweging doen.