vliegen in huis

Vliegen in huis kunnen een enorme plaag vormen. Soms komen ze in tientallen voor. Heel vervelend dat gezoem en ook nog eens zeer onhygiënisch wanneer zij veelvuldig op je eten terechtkomen. Vliegen bestrijden is bovendien niet altijd even eenvoudig. Met enkel een vliegenmepper kom je meestal niet ver als er al tientallen in huis zijn verschenen. Naast irritant kunnen ze ook nog eens ziektes overbrengen. Daarom is het zaak dat ze zo spoedig mogelijk uit huis verdwijnen. Met de volgende tips moet dat zeker lukken.

Maak gebruik van professionele bestrijdingsmiddelen

Heel veel mensen gaan aan de slag met keukenmiddeltjes om insecten te bestrijden. Hoewel sommigen daarvan erg effectief kunnen zijn, vergt het wel extreem veel tijd en moeite. Het effect is bovendien niet wetenschappelijk bewezen. Wil je niet urenlang bezig zijn met iets wat toch niet werkt? Kies er dan voor om professionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Deze zijn volledig getest. Hierdoor weet je ook zeker dat ze doen waar ze voor bedoeld zijn. Altijd goed om een busje anti-vliegenspray in huis te hebben. Zo roei je de vliegen binnen mum van tijd uit.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk het allerbeste om er voor te zorgen dat de vliegen überhaupt niet in huis kunnen komen. Daarom is het allereerst goed om de tuin minder vriendelijk te maken voor de vlieg. Bijvoorbeeld door planten met kruidige geuren in de tuin te plaatsen. Dit schrikt de vlieg af. Daarnaast is het ook belangrijk om gedurende de zomermaanden de gft-bak zo min mogelijk voor voedselresten te gebruiken. Dit vormt al gauw een broedplaats voor vliegen. Met extreme warmte kunnen hier zelfs eitjes worden gelegd, waardoor het probleem alleen nog maar groter zal worden.

Kies er ook voor om horren voor ramen en deuren te plaatsen. Zo komen de vliegen veel minder snel binnen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat je de ramen ook in de nacht makkelijk open kunt laten staan, zonder hinder te ondervinden van vliegen en/of muggen.

Koop een elektrische vliegenmepper

Een vliegenmepper kost enige tijd, maar is in principe best effectief. Wel vergt het veel geduld van jouw kant. De kans is immers klein dat je in korte tijd alle vliegen in huis kunt doden. Investeer eventueel in een elektrische vliegenmepper om zo meer kan te maken.

Vliegenval maken

Er zijn natuurlijk vliegenvallen te koop, maar die heb je niet altijd bij de hand. Geen zin of mogelijkheid om deze te kopen? Dan kan je er ook nog zelf één fabriceren. Pak een lege fles, knip de bovenkant af, stop de binnenkant vol met lekkere, zoete dingen en zet de flessenhals omgekeerd in de fles. Maak vervolgens ieder gat dicht, behalve een klein plekje voor de vlieg om er in te vliegen. Leg onderop iets zoets en plakkerigs, waardoor de vliegen blijven zitten waar ze zitten. De vliegen zullen er massaal op af komen en jij kunt ze in één keer uit huis verwijderen.