sleuteloverdracht huis

Snel een huis verkopen? Heb je geen zin in een samenwerking met een makelaar en al helemaal geen tijd om zelf mensen in je huis rond te leiden? Dan moet je zeker eens de mogelijkheid bekijken om je huis te verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf dat elk type woning koopt, ook woningen en appartementen die aan renovatie toe zijn. Men doet hierbij onmiddellijk een bod volgens de huidige marktwaarde, kopen de woning voor eigen rekening en maken direct het voorschot over.

Check of jouw woning in aanmerking komt

Waar vroeger je huis verkopen bijna altijd gepaard ging met het inschakelen van een makelaar die een stevige commissie vroeg, is dit vandaag niet meer nodig. Niet alleen kun je zelf je huis verkopen zonder makelaar, ook de notaris kan je een handje helpen. Er zijn zelfs platformen waar je je huis op kunt veilen of laten bieden. Maar het beste alternatief om snel je huis te verkopen? Ongetwijfeld je woning of appartement verkopen aan een bedrijf dat allerhande huizen, gronden en panden aankoopt. Deze bedrijven – gespecialiseerd in het aankopen van vastgoed – gaan de markt af en kopen heel wat huizen aan.

Tijd winnen bij het verkopen van je huis

Deze ondernemingen zijn op zoek naar buitenkansjes, maar schakelen snel. Wil je een huis verkopen en ze hebben interesse, dan geven ze je onmiddellijk een waardebepaling mee. Deze is accuraat en kan je meestal niet weigeren voor de weinige moeite die je moet doen, al kan een tweede opinie nooit kwaad. De meeste bedrijven gaan dan als volgt te werk:

  • Ze doen je een bod dat in lijn ligt met de voorafgaande waardebepaling
  • Zij kopen je huis zelf en dit meestal na één bezichtiging.
  • Ze betalen direct een voorschot.
  • Jij kiest je eigen notaris en de koper neemt alle administratie op zich.

Zeker wanneer je snel geld nodig hebt, is je huis op deze manier verkopen zeer interessant. Je hoeft immers niet te wachten tot een particulier je woning ziet zitten, een bod doet en de knoop doorhakt. Deze bedrijven hebben genoeg kapitaal om onmiddellijk te betalen.

Heel wat extra service bij het aankopen van je huis

Je huis verkopen aan een onderneming die huizen aankoopt is één ding, ze leveren vaak nog heel wat gratis bijkomende diensten. Zo nemen ze de administratie van je over, helpen je aan een nieuwe woonst en ook wanneer het huis moet leeggemaakt worden nemen ze dit vaak op zich. Handig wanneer je bijvoorbeeld een woning met inboedel erft. Deze partijen denken met je mee en zijn vaak bereid deze kosten ook nog op zich te nemen. Iets wat helemaal niet het geval is als je je huis op een ‘gewone’ manier verkoopt.

Deze manier van je huis verkopen is de laatste jaren dan ook aan een stevige opmars bezig. Het spreekt voor zich dat je misschien je huis niet aan de allerhoogste prijs gaat verkopen, maar ook een vastgoedmakelaar is een pak duurder, neem dat van ons aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here