huis makelaar

Overweeg je je huis te verkopen? Maar ben je niet zeker of je een vastgoedmakelaar wil inschakelen of niet? Doen, want een makelaar haalt het maximale uit je transactie.

Vlotter je huis verkopen met en makelaar

Een huis verkopen is een stevige transactie. Vaak doe je het maar één of twee keer in je leven en het is dan ook belangrijk je maximale eruit te halen. Een kwalitatieve partner die thuis is in jouw regio, kent de vastgoedmarkt op zijn/haar duimpje en kan je dan ook feilloos adviseren. Op die manier ben je zeker dat deze op de hoogte is van de lokale markt, de prijzen en eventueel een netwerk heeft in de regio. Een kwalitatieve partner heeft een database aan contacten van mensen die op zoek zijn naar een woonst in de regio. Uiteraard kan een makelaar je ook helpen bij het adverteren en de marketing van het huis dat je wil verkopen op zich nemen.

Een makelaar klinkt duur, maar een goede vastgoedmakelaar verdient zichzelf terug. Een makelaar die je huis verkoopt zal sneller resultaat boeken en de verkoopprijs perfect kunnen inschatten. Door je woning correct in de markt te zetten op het vlak van prijs, zal je woning sneller verkocht geraken. Als je weet dat de eerste weken bij een verkoop cruciaal zijn, dan hoeven we je vast niet te vertellen hoe belangrijk dit is. Een professionele makelaar komt steeds ter plaatse en doet een vrijblijvende schatting van je woning. Het is daarbij belangrijk dat de prijs realistisch is. Je kan wel een onmogelijk bedrag vragen voor je woning, maar dat brengt weinig zoden aan de dijk.

Een makelaar verdient zichzelf terug bij het verkopen van je huis

Een makelaar moet je commissie betalen op de verkoop. De percentages schommelen, maar liggen meestal ergens rond de 3 procent als je je huis verkoopt. Dat mag dan misschien veel klinken, maar dat is het eigenlijk niet. Een goede makelaar haalt het meeste uit je woning en zal dan ook je huis voor meer geld kunnen verkopen dan je zelf kan. Op die manier verdient een makelaar eigenlijk zichzelf terug. Bovendien neemt een makelaar alle werk uit handen waardoor jij geen seconde hoeft wakker te liggen over de verkoop van je huis. Je denkt misschien dat je in de huidige markt wel zelf je huis kunt verkopen, maar onderschat het werk en de expertise die er bij komt kijken niet. Niet voor niets doet het merendeel van de Belgen beroep op een vastgoedmakelaar bij het verkopen van hun huis.

Twijfelen over een makelaar is dus helemaal niet nodig. Het is wel belangrijk om met de juiste makelaar in zee te gaan bij het verkopen van je huis. Je grondig informeren is belangrijk.