tuinhuis met overkapping

Heb jij een tuinhuis met overkapping in de tuin staan, of wordt deze binnenkort geleverd? De kans is groot dat je al precies weet wat je met het tuinhuis-gedeelte gaat doen, want deze ruimte is ideaal als opbergruimte maar ook als kantoor of speelplek. Maar weet je ook al wat je met de overkapping gaat doen, en dan met name de inrichting? Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor de inrichting!

Gebruik de ruimte als een verlengde van je tuinhuis

Is het de bedoeling dat je tuinhuis vooral gebruikt gaat worden voor je hobby, bijvoorbeeld het opknappen van fietsen of andere spullen? De ruimte is hierin beperkt, en dus kun je het gedeelte bij de overkapping prima gebruiken als het verlengde ervan. Ideaal wanneer het regent en je niet genoeg plek hebt binnen, want zo hoef je dus niet buiten in de regen te gaan staan. daarnaast werkt het veel fijner als je meer ruimte hebt, het tuinhuis kun je dan gebruiken voor de opslag van het gereedschap en de onderdelen die je nodig hebt.

Een plek voor zwoele zomeravonden

Een tuinhuis met overkapping is bij uitstek geschikt voor avonden met vrienden of familie, zeker in de zomer. Als het al lang donker is buiten zitten jullie onder de overkapping met wat gezellige sfeerverlichting, een muziekje, wat te drinken en een heater of vuurkorf vlakbij. Zo kunnen jullie nog uren blijven zitten om te eten, kletsen en spelletjes te spelen. Daarnaast is het ook ideaal als je na een etentje wat langer wilt blijven zitten, maar het buiten toch al wat afkoelt. doordat je overdekt zit heb je minder last van de afkoelende temperatuur, waardoor jullie langer kunnen blijven zitten.

De inrichting van de overkapping is hierbij uiteraard wel belangrijk, want je wilt wel dat jullie comfortabel zitten. zorg dus voor fijne meubels die geschikt zijn voor buiten. Dit kunnen buitenbanken en stoelen zijn, maar ook een mooie eettafel met comfortabele stoelen. Daarnaast is de juiste verlichting belangrijk, evenals wat accessoires. Zorg er wel voor dat je hier niet te veel van ophangt, want daardoor kan het te druk worden, en dat is niet wat je wilt bereiken.

Een overkapping als speelplek

Als bovenstaande opties beide niet werken voor jou, is de overkapping ook heel geschikt als speelplek voor de kinderen. Ook al regent het in de zomer, de kinderen kunnen alsnog lekker buiten zitten. het is dan wel niet in de zandbak of op de schommel, maar ook aan een tafel met wat knutselspullen of leuke spellen kunnen ze zich uren vermaken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen de zandbak hier te plaatsen, zodat deze nooit nat wordt en ze hier dus altijd gebruik van kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here