grote woonkamer

Telt je woonkamer, slaapkamer of keuken vele vierkante meters die je moet inrichten? Dat kan een uitdagende opdracht zijn. De opties om je meubels te rangschikken en je decoratie te plaatsen zijn dan ook eindeloos. Langs de ene kant wil je geen ruimte verspillen, maar langs de andere kant wil je ook niet dat de kamer te leeg is. Daarom nood aan tips? Hier vind je enkele die je verder helpen. 

 1. Verticale tuinen

  Hoe je de ruimte ook indeelt, wees nooit te zuinig met groen want dit creëert een levendige sfeer in huis. Bovendien hebben enkele groene vrienden ook meteen een positief effect op je humeur, waardoor je je automatisch goed zal voelen in je interieur. Je kan er dus voor kiezen een verticale tuin te implementeren door enkele plantenrekken aan een lege muur te bevestigen. Rangschik enkele potten ertussen om deze af te maken. 

 2. Transparante scheidingswanden 

  Graag het gevoel van ruimte behouden? Kies dan voor transparante scheidingswanden zoals schuifdeuren van glas of glazen panelen. Deze delen een kamer in in verschillende delen, zonder deze volledig af te sluiten van elkaar. Andere opties zijn boekenkasten of linnen gordijnen, maar houd er rekening mee dat deze de ruimte wel verkleinen omdat ze niet doorschijnen.

 3. Verhoogde vloerniveaus

  Een andere manier om visuele scheiding te creëren, is het implementeren van verhoogde vloerniveaus. Op die manier deel je de ruimte op, zonder oppervlakte te verliezen. De scheiding wordt nog duidelijker wanneer je beide niveaus bekleed met een verschillend materiaal of kleur. Voor de hoogste etage kies je dan bijvoorbeeld voor wit laminaat waar je bijvoorbeeld de eetruimte kan creëren. Voor het laagste verdiep kun je dan weer gaan voor grijs laminaat waar je de woonkamer bouwt. 

 4. Plafonddecoratie

  Een deel van de kamer die velen over het hoofd zien, is het plafond. Toch zorg je er best voor dat je niet vergeet het plafond te decoreren, want dan zal de ruimte nog groter lijken dan deze al is. Denk aan hangende verlichtingsmogelijkheden, houten balken of een opvallende verfkleur. Zulke zaken definiëren de ruimte en maken deze op een eenvoudige manier visueel aantrekkelijker. 

 5. Grote kunstwerken

  Het spreekt tot slot natuurlijk voor zich dat kleine kunstwerken niet zullen opvallen in een grote ruimte. Kies dus voor grote artistieke werken of fotocollages met kleuren die bij de rest van je inrichting passen en die de ruimte aankleden. Daarnaast geven ze een persoonlijk element aan de kamer, dat het interieur volledig van jou maakt.