dakbedekker bezig op een dak

Je dak bedekken is broodnodig. Niet enkel om hygiënische redenen (schimmel en vocht buiten houden) maar ook voor de isolatie. Huizen gaan binnen dit en enkele jaren moeten voldoen aan nieuwe regels omtrent energielabels. Daarom is er dus renovatie nodig. Of dit met EPDM dé manier is om het te doen, is dus de vraag.

Voordelen

EPDM rubber heeft vele voordelen, zoals:

  •   Lange levensduur
  •   Op maat te bestellen
  •   Eenvoudig te leggen
  •   Uv-bestendig

Dit zijn er 4, maar daar stopt het helemaal niet bij. Met enig opzoekwerk en het raadplegen van een expert of winkel die hier in gespecialiseerd is, vind je er nog veel meer. Toch wel het belangrijkste voordeel, is dat het eenvoudig is om ook zelf te leggen. Wanneer je renoveert of verhuist, geef je al aan zoveel geld uit. Je moet hoogstwaarschijnlijk ook een lening terugbetalen, en iedereen weet dat je je budget altijd overschrijdt bij een verbouwing. Daarom is het een gigantisch voordeel als je kan besparen op dakwerkers. Deze mannen doen belangrijk en zwaar werk, en worden hier terecht voor vergoed, maar het feit dat je enkele honderden euro’s kan besparen in deze hectische en dure periodes, zal heus wel welkom zijn.

Levensduur

Toch geen te verwaarlozen ander voordeel is het feit dat deze soort dakbedekking minstens 50 jaar duurzaam is en meegaat. Dat bespaart je veel werk. Bij andere technieken zoals een simpele roofing of dergelijke, zal er relatief snel vervanging nodig zijn.

EPDM-dakbedekking is te verkrijgen in dikten van 1 à 1,3 mm. Zo is een waterdichte dakbedekking gegarandeerd bij het opteren voor deze techniek.

Bekendheid

Dankzij de genoemde voordelen, is EPDM de laatste jaren zeer erg populair geworden. De stijgende vraag zorgt natuurlijk voor een stijgende prijs van EPDM, maar er is ook meer aanbod. De concurrentie maakt elkaar sterker, en zorgt voor betere kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here