badkamer

De badkamer is één van de kamers die het minste gebruikt wordt, maar toch kan deze al vrij snel vies worden. Regelmatig je badkamer schoonmaken is dan ook echt wel nodig. De zeep en shampoo die je gebruikt laat namelijk schimmelresten achter, en daarnaast komt er ook vuil op de grond terecht. Denk hierbij aan haren die op de grond terechtkomen, en zand of kruimels uit de kleding in de wasmand. Uiteraard onderhoud je de badkamer wel, maar met de tips in dit artikel wordt hij nóg schoner!

Haren en pluisjes verwijderen van de vloer

Heb je een donkere vloer, dan zal het je waarschijnlijk niet direct opvallen. Maar heb je een lichte vloer, dan zal je in de loop van de week aardig wat haren, pluisjes en stof op de vloer zien. Wil je nou niet elke keer de stofzuiger moeten pakken, zorg er dan voor dat je standaard een Swiffer in de badkamer hebt staan. Hiermee haal je snel en eenvoudig de haren en pluisjes van de vloer af zonder dat je de hele badkamer hoeft te stofzuigen. En vind je de doekjes te prijzig om ze elke dag te gebruiken? Dan kun je er ook heel eenvoudig een microvezeldoekje aan vastklikken.

Azijn in de badkamer gebruiken

Azijn is een veelgebruikt middel om verschillende plekken snel en makkelijk schoon te krijgen, en dat is ook zeker zo in de badkamer. Je kranen gaan er na een tijdje dof uitzien doordat er kalkaanslag op te zien is. Door een microvezeldoek nat te maken met azijn en deze vervolgens om de kraan te wikkelen, is het zo weg. Laat het doekje een uur zitten en daarnaast is alle kalk weg.

Wil je graag ook de put van je wastafel weer glimmend krijgen? Gebruik dan een wattenschijfje in plaats van een microvezeldoek. Ook deze maak je weer nat met azijn, en leg je vervolgens op het putje neer.

Is de douchekop ook vies van de kalkaanslag? Dan kun je aan de slag gaan met een schuurspons, maar dat hoeft niet. je kan de douchekop ook losschrijven en deze in een kan met azijn zetten. Dit laat je een nachtje staan om hem vervolgens af te spoelen. Eventueel kun je de laatste restjes weghalen met een oude tandenborstel.

Donkere voegen in de badkamer schoonmaken

Zijn de voegen in je badkamer donkergrijs of zwart, terwijl ze lichtgrijs of wit horen te zijn? Dan is het hoog tijd deze voegen aan te pakken. Dit kun je doen meteen agressief schoonmaakmiddel speciaal voor het verwijderen van schimmels, maar het kan ook eenvoudiger. Het enige dat je nodig hebt is toiletreiniger zoals bijvoorbeeld WC Eend, en een tandenborstel en doek. Zorg er wel voor dat de reiniger een tuut heeft, zoals bij WC Eend het geval is. Je maakt met de reiniger een lijn op de voegen en laat dit even intrekken. Daarna ga je er met de tandenborstel overheen en vervolgens met de doek, en de voegen zijn weer helemaal schoon!

Lees ook: De robotstofzuiger; hoe werkt deze nou precies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here