pergola aan huis

Twijfel je tussen verhuizen of verbouwen? Ga je voor een compleet nieuwe omgeving, of wil je toch nog genieten van het vertrouwde thuisgevoel? Als je voor het laatste kiest, is verbouwen zeker het overwegen waard. Er zijn talloze manieren om je huis te verbeteren en je woonplezier te vergroten. Zo kun je ervoor kiezen om je keuken eens goed aan te pakken of om je badkamer compleet te vernieuwen. Dit zijn echter ingrepen die erg ingrijpend zijn en die ook nog eens heel flink in de papieren kunnen lopen. Misschien is het een betere optie om een pergola aan je huis te zetten. Je creeert dan een compleet nieuwe kamer die je kunt inrichten naar je eigen behoeftes.

De voordelen van een pergola

Een pergola is een constructie van houten balken die dient als overkapping voor bijvoorbeeld een terras of een deel van de tuin. Maar een pergola kan ook aan het huis worden bevestigd en fungeren als een soort veranda. Hierdoor vergroot je je leefruimte en creëer je een extra plek waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Bovendien geeft een pergola je huis een mooie, sfeervolle uitstraling.

Een pergola kan wel erg warm worden

Een nadeel van een pergola is dat het in de zomer erg warm kan worden onder het glazen dak. Dit is echter eenvoudig op te lossen door speciale pergola zonwering toe te voegen. Er zijn verschillende soorten zonwering die geschikt zijn voor een pergola. Zo kun je kiezen voor een zonnescherm dat aan de pergola wordt bevestigd, of voor een zonwerend doek dat tussen de balken van de pergola wordt gespannen.

Een andere optie is om te kiezen voor lamellen of jaloezieën die aan de bovenkant van de pergola worden bevestigd. Op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht er doorgelaten wordt. Deze oplossing is echter wel wat duurder dan bijvoorbeeld een zonnescherm.

Een compleet nieuwe kamer

Als je de pergola afsluit met glazen schuifdeuren, creëer je een compleet nieuwe kamer aan je huis. Op deze manier vergroot je je woonruimte zonder al te grote ingrepen te hoeven doen. Een glazen schuifdeur biedt bovendien veel voordelen. Zo zorgt het voor extra isolatie, waardoor je in de winter minder stookkosten hebt. Daarnaast kun je het hele jaar door genieten van het uitzicht op je tuin.

Er zijn verschillende soorten glazen schuifdeuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een variant met een aluminium frame, of voor een variant met een frame van hout. Ook zijn er schuifdeuren verkrijgbaar die volledig van glas zijn gemaakt. Dit geeft een erg luxe uitstraling aan je pergola-kamer.

Wat ga je doen met deze extra ruimte?

Om je pergola-kamer helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om accessoires toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plantenbakken, sfeerverlichting of een buitenkeuken. Op deze manier maak je van je pergola-kamer een echte buiten-lounge. Maar je kunt er ook voor kiezen om van je afgesloten pergola een speelkamer voor de kinderen te maken of een thuiswerkplek. En wat denk je van een fijne tuinkamer of een tv-kamer? Je kunt er echt alle kanten mee op!