slimme verlichting

Je wilt graag meegaan met de ontwikkelingen van nu en je huis slimmer maken, maar je hebt hier nog niet veel verstand van. Een goede eerste stap om dit te doen is door slimme verlichting aan te brengen in je woning. Hoe slimme verlichting precies werkt, lees je in dit artikel.

Wat is slimme verlichting nou eigenlijk?

Slimme verlichting wordt ook wel smart verlichting genoemd, en is eenvoudig te bedienen met een app op je telefoon of tablet. Op die manier kun je vanaf een afstand jouw verlichting binnen en buiten bedienen, zelfs als je niet in de buurt bent. Naast het aan en uit zetten van je verlichting kun je daarnaast ook vaak nog kleuren en tijdschema’s instellen, zodat je altijd de juiste sfeer in huis hebt.

Hoe werkt het precies?

Het grote voordeel van slimme verlichting is dat het heel makkelijk te installeren is. Vaak hoef je alleen maar de lampen in een al bestaande fitting te draaien en te koppelen met de bijbehorende hub. Wanneer dit gedaan is kun je via de app op je telefoon de lampen bedienen.

Er zijn zowel binnen- als buitenlampen verkrijgbaar die met een app werkzaam zijn, en daarnaast zijn ze er natuurlijk ook nog van veel verschillende merken.

De voordelen van slimme verlichting

Slimme verlichting heeft een aantal fijne voordelen ten opzichte van gewone verlichting. Zo zijn ze veel energiezuiniger, kun je verschillende kleuren instellen via de app, is het eenvoudig te installeren en zijn ze uiteraard draadloos te bedienen.

Wil je gaan starten met deze verlichting, dan is het wellicht handig te beginnen met een starterkit. Wel doe je er dan goed aan van tevoren na te denken over een aantal punten. Het is namelijk belangrijk te bepalen welke kleur je in je huis wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld alleen wit licht, ben je op zoek naar een warmere kleur of wil je kunnen afwisselen tussen verschillende kleuren? Ook moet je goed nakijken of de lampen een hub of bridge nodig hebben, en of deze meegeleverd wordt.

Als laatste doe je er ook goed aan te kijken naar de fitting. Heb je een gewone E27 of E14, dan kan deze eenvoudig omgezet worden naar een slimme lamp. In het geval van een G10 kan het zijn dat er verschil is in lengte.

Lees ook: De woontrends voor deze zomer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here