centrum van gent

Gent is een van de grootste steden van België. De stad ontstond eeuwen geleden, toen Keltische stammen zich aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde vestigden. In de middeleeuwen maakte de wolnijverheid van Gent een grootse en rijke stad. Nog steeds zie je sporen van die rijke middeleeuwen in het historische centrum.

In al die eeuwen groeide Gent uit tot een moderne studentenstad, die zowel studenten als jonge werkers aantrekt. Het is levendig en sfeervol en heeft behoorlijk wat werkgelegenheid. Niet vreemd dus dat het bewonersaantal blijft groeien.

Wonen in Gent

Veel jongeren trekken naar Gent wanneer ze beginnen te studeren. Er zijn talloze studentenkoten te vinden in en buiten het centrum van de stad. Op kot gaan vermindert natuurlijk de afstand die studenten moeten afleggen om op school te raken, maar het is ook een eerste ervaring in alleen wonen. Een oefenronde, om het zo te zeggen.

Een fiks aantal studenten blijft na hun studententijd in Gent plakken. Ze ruilen hun kot om voor een huurwoning of een eerste koophuis en verhuizen naar Gent. In Gent vind je een hele reeks leuke stadshuisjes. Van historische panden tot moderne woningen in de nieuwe wijken.

Alternatieve woonvormen

Net als veel steden, krijgt Gent steeds meer aanvragen voor alternatieve woonvormen, zoals cohousing. In België zijn de regels rond dit soort woonvormen soms nog wat onduidelijk. Maar Gent toont een zekere inzet voor alternatieve woonvormen.

Cohousing, hospitawonen of zelfs simpelweg samenhuizen is niet alleen goedkoper, maar ook een ecologische manier van wonen. Veel oude huizen zijn namelijk erg groot en dat maakt ze duur. Alternatieve woonvormen zorgen er voor dat zo’n huizen volledig benut worden. Dat is, zeker in ons dichtbewoonde België, een erg duurzame manier van omgaan met vastgoed.

In de dichte omgeving van de stad

Gent bestaat niet alleen uit de gekende stad, maar heeft ook een aantal dorpen en plaatsen op zijn grondgebied. Dat maakt de stad niet alleen geschikt voor studenten en jonge werkers, maar ook voor mensen die klaar zijn om een gezin groot te brengen in een groenere omgeving. Vanuit de directe omgeving bereik je Gent eenvoudig. Je moet dus niet inboeten op rust om in Gent te kunnen wonen. Integendeel.

Gent is een leuke stad om te wonen. Een plaats om je te nestelen. Of je nu op zoek bent naar een kot, naar een starterswoning of een gezinswoning: je vindt echt wel wat naar je smaak. Al waar je je dan nog zorgen over moet maken, is de dag van je verhuis en hoe je je nieuwe huis wil inrichten. Reserveer alvast maar een schilder in Gent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here