eetkamer

Als je een huis aan het bouwen of verbouwen bent, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Eén van die keuzes is welke vloer je in welke kamer wilt leggen. Er zijn verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen en elk heeft zijn eigen voordelen. In dit artikel ga ik hier verder op in. 

Tapijt

Tapijt is een zachte en comfortabele vloerbedekking die je voeten warm houdt in de winter. Het is ook een geluiddempende vloerbedekking, wat betekent dat het geluid van voetstappen en ander lawaai minder hoorbaar is. Een nadeel van tapijt kan zijn dat het moeilijker is om schoon te maken dan andere soorten vloeren. Misschien is het dus niet de beste keuze voor in de kinderkamer en andere ruimtes waar flink kan worden geknoeid.

Houten vloer

Een houten vloer geeft je huis een rustieke of klassieke uitstraling. Hout is ook een duurzame vloerbedekking die lang meegaat. Houten vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en makkelijk schoon te maken. Een houten vloer kan wel koud aanvoelen en geluid maken (kraken) wanneer je over de vloer loopt.

Laminaat

Laminaat is een populair type vloer, omdat het makkelijk te onderhouden is en in verschillende stijlen verkrijgbaar is. Laminaat lijkt vaak op echt hout, maar is eigenlijk een dun laagje hout met een toplaag. Laminaat is vaak krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Een nadeel van laminaat is dat het niet zo heel erg goed tegen veel vocht kan en daardoor niet geschikt is voor in de badkamer of keuken.

PVC vloer

Een PVC vloer is een soort kunststof vloer die qua uitstraling lijkt op een houten of tegelvloer. PVC vloeren zijn makkelijk schoon te maken, krasbestendig en vochtbestendig. Daarnaast zijn ze ook geluiddempend en comfortabel om op te lopen. Een nadeel van PVC vloeren is dat ze niet zo duurzaam zijn als een houten of tegelvloer.

Tegels

Tegelvloeren worden vooral in de badkamer en keuken gelegd. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen een mooie, luxe uitstraling geven aan je huis. Een nadeel van tegelvloeren is dat ze koud aanvoelen en glad kunnen zijn. Daarom zijn ze niet ideaal voor kinderen of ouderen die makkelijk kunnen uitglijden.