eetkamer

Is jouw zoektocht naar een het uitzoeken van een eethoek al even gaande of ben je pas net begonnen? Door het grote (online) assortiment en het grote kleurenpalet waar je uit kunt kiezen, is een keuze maken niet altijd zo eenvoudig als het misschien lijkt. In dit artikel delen we een aantal tips en brengen we je misschien nog op nieuwe ideeën. Lees snel verder!

1. Heb je al een eetkamerbank overwogen?

Als jouw eethoek aan een (mini) make-over toe is, en je wilt deze hoek in jouw huis graag een andere of nieuwe uitstraling geven, dan kun je kiezen voor een eetkamertafel met comfortabele stoelen, maar je kunt ook out of the box gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eettafelbank? Eettafelbanken zijn voor elk interieur een aanwinst. Het zorgt voor sfeer, gezelligheid en is eindeloos te combineren met eetkamerstoelen. Daarbij heb je minder ruimte nodig aan één kant van de tafel, wat een eettafelbank ook uitermate geschikt maakt voor de kleinere ruimtes. En, hadden we al aangegeven dat het een ruimtelijk effect geeft? Zeker het benoemen waard!

2. Comfort is belangrijk

Wat is er nou leuker dan comfortabel tafelen met vrienden aan de eetkamertafel? Met leren, stoffen  of velvet eetkamerstoelen van hoge kwaliteit haal je het comfort van je woonkamer naar een hoger level, mits je de juiste stoelen kiest. Comfort is namelijk voor iedereen anders. Ga daarom eens langs een interieurwinkel om de stoelen in het echt te bekijken en om plaats te nemen op de stoelen die je op het oog hebt. Zo kun je testen of de stoelen goed zitten en alle comfortverwachtingen inlost.

3. Kies de stijl die past bij jouw interieur

Eetkamerstoelen vind je in allerlei kleuren, soorten en in verschillende hoogtes en materialen. Zo zit er altijd wel eentje bij die perfect aansluit op de gekozen interieurstijl. Heb je een interieur met een moderne uitstraling? Dan kunnen eetkamerstoelen vervaardigd van metaal of leer iets voor jou zijn. Als je een stoel met landelijke uitstraling beter vindt passen in jouw interieur, dan kun je het beste op zoek gaan naar een klassieker, zoals een eetkamerstoel met stoffen bekleding.