zonnepanelen huis

Kosten besparen, wie wilt dat nou niet? Voornamelijk in deze tijd, waar energieprijzen blijven stijgen, is het besparen van kosten steeds interessanter geworden. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Wij geven een aantal tips waarmee je veel kunt besparen door middel van duurzame oplossingen.

Plaats zonnepanelen

Met zonnepanelen is je besparing erg duurzaam. Zonne-energie is namelijk energie die nooit opraakt en ook nog eens zorgtvoor een grote besparing op jouw energierekening. Bespaar bijvoorbeeld  zo’n €500,- tot €800,- op jaarbasis met 10 zonnepanelen. Hoeveel dit exact is hangt af van het vermogen en de kwaliteit van jouw zonnepanelen. Ook speelt de ligging van de zonnepanelen een rol hierin. Een dak op het zuiden vangt meer zon dan een dak op het noorden. Ga dus na welk zonnepanelen montage systeem  perfect past bij jouw dak.

Laat je huis goed isoleren

Een van de makkelijkste, goedkoopste en snelste manieren om je huis te isoleren is spouwmuurisolatie. Het levert behoorlijk wat voordelen op, namelijk:

  • Een lagere energierekening;
  • Een warmer huis;
  • Je draagt bij aan een beter milieu.

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een ruimte van een aantal centimeter tussen beide muren, dit wordt de spouw genoemd. Deze ruimte tussen beide muren, kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Deze isolatievorm is de goedkoopste en makkelijkste manier om een muur te isoleren. Daarnaast bespaar je hiermee veel energiekosten, namelijk zo’n €800,- op jaarbasis.

Laat een zonneboiler of warmtepomp plaatsen

Overweeg de keuze om gebruik te maken van een zonneboiler of warmtepomp. Het verschil tussen beide pompen is dat een zonneboiler de energie opwekt uit de zon en een warmtepomp wekt energie op uit grondwater, de buitenlucht of uit de bodem. De overeenkomst tussen beide pompen is dat ze beide zorgen voor vewarmd water in de woning. De investering in deze pompen is een kostbare investering, maar hier zijn gelukkig landelijke subsidies voor die een tegemoetkoming bieden.

Kies een goede energieleverancier

Om een energiezuinige woning te creëren, is groene stroom van belang. Kies daarom een leverancier die gebruik maakt van groene stroom. Groene stroom is stroom die is opgewekt uit bronnen die nooit opraken. Gebruik voor het kiezen van een energieleverancier een vergelijkingssite. Zo kun je snel zien wat voor jou de beste keuze is.

Kortom, wil jij een duurzamer huis en veel besparen op jouw jaarlijkse energierekening? Kijk dan welke oplossingen in jouw budget vallen en bespaar veel geld. Overweeg dan zonnepanelen of huisisolatie, kies een goede en duurzame energieleverancier of plaats een zonneboiler of warmtepomp. Ga je voor zonnepanelen met een schuin dak? Bekijk dan het zonnepanelen montagesysteem schuin dak, zodat je snel kunt beginnen met besparen. Welke oplossing je ook kiest, alle beetjes helpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here