man vervangt luchtfilter

Na twee jaar pandemie zijn we er nog steeds niet vanaf. De grootste boosdoener in de verspreiding van het virus? Ongeventileerde ruimtes. Thuis, op de bus, op kantoor, in de auto en in scholen: overal waar te weinig frisse luchtdoorstroming is, kan het virus zich makkelijker verspreiden via aerosolen. De oplossing? Ventilatie en meer gezonde lucht in onze vertrekken. 

CO2-meter

Goed geïsoleerde huizen zijn prima voor je energiefactuur, maar wanneer het aankomt op  voldoende ventilatie is het net iets minder interessant. Want door al die kleine kiertjes en spleetjes die je in oudere huizen nog vindt, komt verse luchttoevoer. Gelukkig kan je ook op andere manieren ventileren. Hoe? Heel simpel: zet dagelijks je ramen een tiental minuten open en zorg ervoor dat de lucht goed door de kamers kan stromen. Best doe je dit nog voor je de verwarming hebt aangezet, anders verlies je weer een hoop warmte natuurlijk. Heb je ramen met ventilatiekleppen? Dan ben je nog makkelijker gesteld. Zet de klepjes regelmatig open om je huis van verse lucht te voorzien. Wil je zeker zijn dat het CO2-gehalte in jouw woning aanvaardbaar blijft? Dan schaf je je best een CO2-meter aan. Zo’n meter laat je meteen weten wanneer het tijd is om de ramen even open te zetten. Door wat frisse lucht zal de CO2-waarde onmiddellijk dalen. Staat het lampje terug op groen? Dan kunnen ramen en deuren weer dicht en kunnen jullie opnieuw zorgeloos ademhalen. Geen zin om slaaf te worden van een meter? Denk dan eens na over de aankoop van een ventilatiesysteem met Swegon filter. Een ventilatiesysteem reinigt de oude lucht en blaast verse, gezonde lucht naar binnen. 

Ventilatiesystemen

Natuurlijke ventilatie door kieren en spleten is één ding en af en toe de ramen opengooien is zeker doeltreffend, maar ga je toch liever wat professioneler te werk zonder al te veel poespas? Dan is een ventilatiesysteem een absolute aanrader. Je vindt deze apparaten in verschillende maten en uitvoeringen. Een aantal filters die zich in het apparaat bevinden, zoals de filters van Zehnder, zorgen voor reiniging. Welk ventilatiesysteem voor jou de beste keuze is, hangt af van de grootte van de ruimte, het aantal mensen dat zich gemiddeld in de ruimte bevindt en uiteraard ook je budget. Zo’n ventilatiesysteem is bovendien niet enkel handig voor thuis, maar ook uiterst geschikt en een absolute aanrader in kantoorgebouwen en scholen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here