thuis kantoor (2)

Nu iedereen steeds vaker hybride gaat werken, wordt het ook een stuk belangrijker om je thuiskantoor op een goede manier in te richten. Dit kan namelijk bijdragen aan een productievere werkhouding. In dit artikel geven we je enkele tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

Kies de juiste locatie

De locatie van je thuiskantoor is erg belangrijk. Kies een plek die rustig en zonnig is, zodat je ongestoord kunt werken. Als je een eigen kamer ter beschikking hebt, is dit ideaal. Maar ook als je maar een kleine hoek in de woonkamer hebt, kun je dit aangenaam inrichten door het gebruik van scheidingswanden, kasten of planten.

Creëer een ergonomische werkplek

Een goede houding tijdens het werk is belangrijk voor je gezondheid. Een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau (bijvoorbeeld een zit-sta variant) zijn hierbij onmisbaar. Ook je beeldscherm moet op goede hoogte staan om nekklachten te kunnen voorkomen.

Breng sfeer in je werkruimte

Breng sfeer in je werkruimte door het toevoegen van planten, foto’s of posters. Kies kleuren en materialen die bij je passen en die rust uitstralen. Dit kan bijdragen aan een prettiger werkklimaat en aan je motivatie.

Installeer LED TL buizen

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de verlichting in je thuiskantoor. Een LED TL buis is energie-efficiënt en geeft een helder en natuurlijk licht. Hierdoor kun je comfortabel werken zonder dat je last hebt van vermoeide ogen of dat je hoofdpijn krijgt. Bovendien zijn LED TL buizen eenvoudig te installeren en heb je het dus zo voor elkaar. Een verlichtingsexpert kan je helpen bij het uitzoeken van de juiste LED TL buizen voor jouw thuiskantoor. 

Ruim alles netjes op

Accessoires kunnen een groot verschil maken in je thuiskantoor. Zorg voor opbergruimte voor al je spullen, zodat je werkruimte opgeruimd en overzichtelijk blijft. Gebruik bijvoorbeeld opbergdozen.