slimme

Wil je graag een mooie tuin, maar heb je geen groene vingers? Voorheen was dan de enige mogelijkheid dat je je ging verdiepen in het tuinieren, of dat je koos voor een onderhoudsvrije tuin. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer nodig. Er zijn namelijk steeds meer slimme apparaten voor de tuin verkrijgbaar. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Je tuin dag en nacht in de gaten houden

Wil jij graag weten wat er in je tuin gebeurt als je er niet bent of wanneer je ligt te slapen? Dan kan dat nu met een slimme ip-camera. Hiermee kun je niet alleen de beelden van de dag of nacht ervoor bekijken, maar hij is ook nog eens te koppelen aan andere slimme apparaten. Heb je bijvoorbeeld ook slimme tuinverlichting staan, dan kun je deze hiermee koppelen. Je kan instellen dat de verlichting aan gaat op het moment dat de camera beweging detecteert maar je kan hem ook automatisch uit laten schakelen op het moment dat jij zelf de tuin in gaat om de lampen aan te doen.

Dankzij slimme apparaten nooit meer het gras maaien

Het gras maaien. Voor de één een genot om te doen, en de ander heeft er een ontzettende hekel aan. Maar ook dit hoef je tegenwoordig niet zelf meer te doen. Dankzij de slimme robotmaaier heb je namelijk altijd een vers gazon, ook wanneer je er zelf niet bent. De maaier is eenvoudig te bedienen door middel van de bijbehorende app. Heb je ook bovenstaande camera, dan kun je zelf ook zien wat de grasmaaier doet en of hij niks overslaat. Is dit wel het geval? Dan kun je met de app de grasmaaier naar de plek sturen die hij vergeten is.

Automatisch de planten water geven

Zelfs de planten water geven hoef je tegenwoordig niet zelf meer te doen dankzij het automatisch bewateringssysteem. Deze zorgt ervoor dat al je planten, maar ook je borders, potten en het gazon altijd voorzien zijn van voldoende water. Op die manier hoef je dus niet na een lange dag op het werk nog de tuin te sproeien, maar kun je genieten van je vrije avond.

Een ander voordeel van dit slimme systeem is dat je planten er sterker van worden omdat je nooit meer te laat bent met water geven. De software van het systeem meet de waterstand en bepaalt zo of het nodig is om te sproeien.

Slimme terrasverwarming

En als laatste de slimme terrasverwarming. Ideaal als je graag buiten zit in de lente of herfst, wanneer het in de avond nog fris kan zijn. door middel van de bijbehorende app kun je de verwarming bedienen, zodat je terras heerlijk verwarmd is op het moment dat jij thuis komt.

Lees ook: Tuingereedschap op accu, wat zijn de voordelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here