accu

Je bent zuinig op je tuingereedschap, maar er komt een moment dat deze aan vervanging toe zijn. Ga je hiernaar op zoek dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Niet alleen qua merken en sterktes maar ook qua stroomvoorziening. Je hebt natuurlijk tuingereedschap met een snoer, maar ook op accu. Vooral deze laatste kent veel voordelen. Welke dag zijn lees je hier.

Wat zijn de voordelen van gereedschap met een accu?

Accu gereedschap is gereedschap dat enkel met een accu werkt, en dus niet voorzien is van een snoer. De accu zal hiervoor eerst moeten worden opgeladen in het laadstation voordat deze gebruikt kan worden. Wanneer de accu vol is kan deze in het gereedschap geklikt worden en kun je in de tuin aan de gang gaan. wel heeft een accu maar en bepaalde tijdsduur voordat hij leeg is, maar dit is simpel op te lossen door reserve accu’s aan te schaffen.

De grootste voordelen van deze gereedschappen is dat ze vaak lichter zijn dan gereedschappen met een snoer. In de tuin bezig zijn kan al heel zwaar zijn en je veel energie kosten, dan is het toch fijn als je een lichter apparaat in handen hebt. Daarnaast hoef je natuurlijk niet te denken om het snoer, waardoor je volledige vrijheid hebt als je aan het werk hebt. Je loopt niet de kans dat je vast komt te zitten, dat het snoer ergens tussen komt of dat je beperkte bewegingsvrijheid hebt.

Ook doe je er daarnaast goed aan de gereedschappen zoveel mogelijk van hetzelfde merk te kopen, omdat deze vaak met dezelfde accu werken. Hierdoor hoef je dus niet telkens een nieuwe accu aan te schaffen, maar kun je eenvoudig degene gebruiken die je al hebt liggen. Ook is deze gereedschap erg duurzaam omdat een accu erg lang meegaat. En mocht deze na een aantal jaar toch kapot gaan, dan hoef je alleen de accu te vervangen en niet het hele apparaat.

Tuingereedschap op benzine

Maak je nu nog gebruik van gereedschap op benzine? Dan doe je er goed aan over te stappen op gereedschap met een accu. Gereedschap op benzine moet je namelijk regelmatig onderhouden, maar daarnaast is het bijvullen ook een blijvende kostenpost. Dit is bij accu’s uiteraard niet het geval. Ook is het zo dat gereedschap op benzine veel uitlaatgassen uitstoot welke schadelijk zijn, en dat heb je met accugereedschap niet.

Lees ook: Je laminaat schoonmaken, waarmee doe je dit wel en juist niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here