traplift in huis

De inflatie heeft een enorme invloed op de financiële status van mensen. Het leven wordt duurder. De huidige generatie houdt, in veel gevallen onbewust, rekening met de financiële gevolgen van hun keuzes. Het is immers niet altijd financieel haalbaar om iedere mogelijkheid aan te nemen en iedere keuze door te zetten. Een goede overweging is enorm belangrijk tegenwoordig.

Naarmate een persoon ouder wordt, zal de mobiliteit van degene beperken. Veel ouderen zullen hierdoor moeten verhuizen, doordat het financieel niet verstandig is om in de huidige woning te blijven wonen. Door de beperkte mobiliteit zal de bovenverdieping vermeden worden, aangezien traplopen enorm intensief en risicovol is. Vanwege de hypotheek is het niet verstandig om enkel een deel van de woning in gebruik te nemen, waardoor een verhuizing essentieel is. Kortom: een belangrijke, financiële beslissing.

Helaas is een verhuizing ook redelijk prijzig, waardoor het niet altijd gewenst is om een verhuizing te realiseren. Maar wat is er dan wel mogelijk? Een traplift. Indien een persoon fysiek niet in staat is om het gehele huis in gebruik te stellen vanwege het traplopen, zijn er mogelijkheden om het traplopen te vermijden en alsnog de volgende verdieping te bereiken. In dit artikel sommen wij enkele voordelen van de traplift op.

Kleinere kans op een val

Voor ouderen is traplopen zeer risicovol. Het bewandelen van de trap vergt een hoop inspanning, energie en bewegingen, alhoewel het persoon daar niet altijd toe in staat is. Hierdoor is de kans zeer aanwezig van een persoon op leeftijd een pijnlijke val maakt op de trap.

Een traplift beperkt dit gevaar. Het persoon in kwestie kan plaatsnemen op de stoel van de traplift en zittend naar de volgende verdieping worden gebracht. Geheel veilig en zeer energiebesparend.

Houdt hen actief

Voor een persoon op leeftijd kan het traplopen ook erg intensief zijn. Hierdoor zullen ouderen zeer uitgeput zijn na het bewandelen van de trap. Doordat het energielevel van ouderen ook redelijk laag ligt, is het mogelijk dat zij geen energie meer hebben om andere activiteiten uit te voeren gedurende de dag. Dit maakt hen minder actief.

Dankzij de traplift kan er een hoop energie bespaard worden, waardoor de ouderen ook nog andere taken en activiteiten kunnen uitvoeren. Daarbij is het aantrekkelijker om zelf een wasje te draaien of op te hangen als je gemakkelijk de volgende verdieping kunnen bereiken. Kortom: een traplift houdt hen actiever.

Het bespaart geld

In de introductie gaf ik aan dat een verhuizing behoorlijk prijzig is. De huizenprijzen blijven voortdurend stijgen, waardoor bewoners niet altijd winst maken op de verkoop van hun woning. De trapliften prijs kan hier ook een rol in spelen.

Met een traplift zal een verhuizing voorkomen worden, doordat het gehele huis weer in gebruik gesteld kan worden door de bewoner. Het is immers gemakkelijker en minder risicovol om de andere verdieping(en) in huis te bereiken.

Een traplift is een behoorlijke investering, waardoor het begrijpelijk is dat veel bewoners twijfelen over de aanschaf van het hulpmiddel. Gelukkig bieden de gemeenten tegenwoordig traplift subsidies aan. Deze subsidies kunnen op diverse manieren ontvangen worden. Hierdoor wordt de prijs traplift een stuk aantrekkelijker!

Gelukkiger gevoel

Niet enkel de bewoner zal profiteren van de traplift, maar ook de omgeving. Het is immers erg vermoeiend om voortdurend klaar te moeten staan voor het persoon, aangezien hij/zij bepaalde handelingen niet zelfstandig kan uitvoeren.

Daarbij is het ook mogelijk dat de bewoner wel de trap probeert de bewandelen en mogelijk een pijnlijke val maakt. Dit idee kan de omgeving veel stress geven.

Dankzij de traplift zal deze vermoeidheid en stress weggenomen worden. Door de traplift zal de bewoner meer zelfstandig zijn, waardoor er niet altijd hulp meer nodig is. Bovendien is de kans op een val nihil, dankzij de traplift.