badkamer

Het kan vrij lastig zijn om een badkamer helemaal naar jouw smaak in te richten. Dit komt aan de ene kant omdat je rekening moet houden met waar bepaalde meubels wel of niet geplaatst kunnen worden, maar aan de andere kant ook omdat je rekening wil houden met de uitstraling van je badkamer. Hoe je de badkamer het beste inricht vertellen wij je in dit artikel!

Zorg voor lichte kleuren in de badkamer

De kleur in je badkamer is erg bepalend, en deze wil je dan ook niet te donker hebben. Doe je dit wel, dan zal de ruimte erg klein lijken, en dit is niet fijn wanneer je wil gaan genieten in bad of onder de douche. Een lichte kleur zorgt ervoor dat de ruimte er veel groter en overzichtelijker uitziet. Daarnaast is de kans ook veel groter dat je langer doet met een lichte kleur dan met een donkere, omdat je hier snel op uitgekeken raakt.

Verlichting is belangrijk

Net als in vrijwel iedere andere ruimte, is de verlichting in de badkamer ook heel belangrijk. Niet alleen om de juiste sfeer te bepalen, maar ook om ervoor te zorgen dat je alles goed kan zien. Je wenkbrauwen bijwerken of make-up aanbrengen in een slecht verlichte ruimte is nou eenmaal geen goed idee. Kies dus bijvoorbeeld voor een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting, spotjes boven de douche of zelfs in de douche, maar daarnaast ook sfeerverlichting als de ruimte hier groot genoeg voor is. Uiteraard is daglicht de beste vorm van verlichting. Kijk dus goed of je raam groot genoeg is in de badkamer.

Gebruik glas in de badkamer

Een stenen wand in de badkamer of een douchecabine zorgen er beide voor dat de kamer kleiner lijkt, omdat het design hierdoor wordt onderbroken. Kies er daarom voor een glazen douchewand te gebruiken als dit mogelijk is. glas is transparant en dus zal de wand het design van de badkamer niet onderbreken. Daarnaast staat een glazen wand ook nog eens heel erg mooi en is het vaak makkelijker te onderhouden dan een cabine.

Maak gebruik van zwevende meubels

Een zwevend meubelstuk neemt optisch niet veel ruimte in beslag. Dat komt natuurlijk omdat het niet op de grond staat, waardoor het lijkt alsof de kamer groter is. Deze meubels zien er daarnaast vaak ook nog heel mooi uit en zijn voorzien van diepe lades of kasten, zodat je hier genoeg in op kunt bergen. Uiteraard zorgen ze er ook nog eens voor dat je de ruimte makkelijker schoon kunt maken, omdat je de meubels niet aan de kant hoeft te halen.

Lees ook: Slimme gordijnen, wat zijn het en werkt het ook echt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here