container huren

Staat er binnenkort een verbouwing op het programma? Dan is de kans groot dat er flink wat afval afgevoerd moet worden. Om te voorkomen dat je dit meermaals weg moet brengen, kun je het beste een afvalcontainer huren. Hier kun je veel afval in kwijt en bovendien hoef je er zelf niet mee te slepen. De container wordt namelijk opgehaald door het bedrijf waarvan je hem huurt. Voordat je een container huurt, moet je overigens wel weten dat er verschil zit in containers. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten bij containers huren.

Bepaal het formaat van een container

Containers zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige mensen huren lukraak een container, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat het zonde is om een te grote of te kleine container te huren. In een te kleine container kun je niet al jouw afval kwijt, waardoor je mogelijk een extra container nodig hebt. Een te grote container huren is ook niet handig. Hier kun je weliswaar al jouw afval in kwijt, maar vaak blijft er dan nog flink wat ruimte over. Dit is op het eerste gezicht misschien geen probleem, maar besef je wel dat je aanzienlijk meer betaalt voor een grote container. Bepaal daarom eerst welk formaat container je nodig hebt voordat je er eentje huurt.

Zoek uit welke afvalstoffen er in de container mogen

De meeste mensen kijken alleen naar het formaat bij een container huren. Zij denken dat dit het enige is waar zij op moeten letten. Het formaat is inderdaad belangrijk, maar wij raden je aan ook te kijken voor welke afvalstoffen de container bedoeld is. Het is namelijk niet zo dat je alle afval maar zo in iedere container mag gooien. Gaat het om een relatief kleine verbouwing? Dan volstaat een bouw- en sloopafvalcontainer. Als het om een grootschalige klus gaat, kun je beter verschillende containers huren. Je kunt het afval dan scheiden. Dit lijkt misschien niet ideaal, maar het scheelt jou in de kosten. De ene afvalsoort is namelijk aanzienlijk goedkoper dan de andere.

Maak duidelijke afspraken over de huurperiode

Sommige mensen hebben slechts voor één dag een container nodig, terwijl anderen er weken of zelfs maanden gebruik van willen maken. Daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de huurperiode. Op deze manier voorkom je dat de container te vroeg wordt weggehaald of te lang blijft staan. Zorg er altijd voor dat je de afgesproken verhuurperiode op papier hebt staan. Komen ze de container eerder ophalen? Dan kun je aantonen dat je hem voor een langere periode gehuurd hebt. Denk overigens wel goed na over de huurperiode. Het is immers zonde van jouw geld als je de container onnodig lang huurt. Je betaalt dan immers voor dagen dat je de container niet (meer) gebruikt.

Bestel jouw container niet te laat

Als je pas over een half jaar een container nodig hebt, vind je het misschien wat vroeg om er nu al eentje te bestellen. Toch raden wij je aan niet te lang te wachten met een container bestellen. Veel bedrijven verhuren hun containers namelijk aan de lopende band. Als je pas een week voordat je de container nodig hebt op zoek gaat, is de kans aanwezig dat je nergens meer een container kunt huren. Bestel een container daarom niet te laat. Op deze manier voorkom je dat je alsnog zelf een manier moet verzinnen om alle afval af te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here